miércoles, 14 de septiembre de 2011

LA IMPORTÀNCIA D'ESTUDIAR HISTÒRIA

La Història és una ciència social que té com a objecte d’estudi els esdeveniments històrics del passat dels éssers humans. No obstant aixó, no tot el passat és conegut; els historiadors han seleccionat els fets que, per diverses raons, són considerats importants, els han organitzat i sistematitzat  cronològicament amb el propòsit d'ordenar-los i facilitar el seu coneixement. 
Per estudiar la Història, els historiadors recorren a diverses fonts d’informació; aquestes són, principalment, els documents escrits en el passat i conservats als arxius, a més de moltes altres obres culturals com construccions, escultures, pintures, costums, etc. Si obriu el Bagul de la Història  trobareu tot tipus de material útil (articles, fotos, textos, vídeos, enllaços a pàgines web i blogs, etc.) com a complement per a la vostra formació històrica. 


La PRIMERA ACTIVITAT que us proposo és buscar una cita que il·lustri la importància d’estudiar i conèixer la Història. 

Podeu consultar aquestes pàgines web:

http://es.wikiquote.org/wiki/Historia
http://www.proverbia.net/citastema.asp?tematica=94
http://www.frasesypensamientos.com.ar/frases-de-historia.html
http://www.frases.org/historia.html

 
Heu de: 1)  copiar la cita, 2) escriure el nom del seu autor, 3) penjar una fotografia seva, 4) resumir breument algunes dades interessants de la biografia del autor (no copieu literalment de la Wikipèdia!) i anotar alguna curiositat o explicació de la cita. 

Per exemple:
EL POBLE QUE NO CONEIX LA SEVA HISTÒRIA, ESTÀ CONDEMNAT A REPETIR-LA. 




Jorge Agustín Nicolás Ruiz de Santayana y Borrás (1863- 1952),  més conegut com George Santayana, va ser filòsof i escriptor. Tot i ser espanyol, Santayana es va criar i formar als Estats Units. De fet, va escriure les seves obres en anglès.
Probablement la cita escollida és la més coneguda d'aquest autor. Està escrita en anglès i polonès a un dels blocs de l'entrada del camp de concentració d'Auschwitz, escenari d'horror i barbàrie.



No hay comentarios: